قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس

تمرینات هفت گانه برای افزایش تمرکز کودکان بی دقت

تمرین جمله سازی برای اختلال زبانی
2018-10-02
فواید پازل یا جورچین برای کودکان
2019-04-16

توجه و تمرکز، پایه و اساس انجام موفقیت آمیز امور روزمره، مطالعه هدفمند و بهینه و همچنین انجام صحیح تکالیف درسی است.
برخی تمرینات و بازی هایی وجود دارند که والدین می توانند با کودک انجام دهند تا توانایی تمرکز و توجه را در آنان افزایش دهند.
۱⃣ تجسم
از کودک بخواهید چشمانش را ببندد. سپس تصویر یکی از اشکال هندسی مانند مثلث را در ذهن تجسم کند و بعد از آن با چشمان بسته آن تصویر را روی کاغذ ترسیم کند. از او بخواهید این کار را دوباره تکرار کند و تصویر متجسم ذهنش را نقاشی کند، انجام این کار بدون توجه و تمرکز امکان پذیر نخواهد بود و این کار هر چه کندتر صورت گیرد به علت افزایش مدت زمان توجه و تمرکز، نتایج بهتری به همراه دارد. در مراحل پیشرفته تر می توان اشکال متفاوت و پیچیده تری مانند مربع، لوزی، ستاره و … انتخاب کرد.
۲⃣حدس شکل ها
از کودک بخواهید چشمانش را ببندد، آنگاه اشکال هندسی را به او بدهید و از او بخواهید که نوع آنها را حدس بزند. در مراحل پیشرفته تر اشکال حیوانات مختلف را به او پیشنهاد دهید.
۳⃣ تمرکز بر دما
دستان کودک را در دست بگیرید و هنگامی که چشمانش بسته است، دو شیء کمی گرم و کمی سرد را در دستانش بگذارید و از او بخواهید دمایی را که احساس می کند شرح دهد.

۴⃣ تمرکز بر صدای محیط
هنگامی که با کودک به مکان های شلوغ مانند پارک، رستوران، ساحل، جنگل و… می روید، از او بخواهید به صدای طبیعت گوش فرا دهد، صداهایی مانند صحبت افراد حاضر در محیط، صدای آب، صدای امواج دریا، صدای برخورد و تماس اشیا، صدای پرندگان و…. اکنون از او بخواهید هر صدایی را که می شنود توضیح دهد. وسایل صوتی – تصویری، انواع سی دی ها و نوارهای مختلفی وجود دارند که صداهای مختلفی از طبیعت هستند و کودک می تواند این تمرین تمرکز را در خانه انجام دهد.

۵⃣بازی با انگشتان
از کودک بخواهید انگشتان دستش را باز نگه دارد و با تمرکز روی یکی از آنها، آن را خم کند. وقتی تمام انگشتانش را بست، دوباره از او بخواهید دستش را باز کند و این بار با تمرکز بیشتر یکی از انگشتانش را خم کرده و دوباره باز کند، سپس همین کار را برای انگشت بعد انجام دهد بدون اینکه انگشتان دیگر را خم کند.

۶⃣ تکنیک تنفس
از کودک بخواهید به آرامی تنفس کند و تا ۱۰ بشمارد. عمل شمارش باید در هر دم و بازدم تکرار شود.
۷⃣نگاه کردن
شیء را در فاصله چند متری کودک قرار داده و از او بخواهید که به آن شیء بدون پلک زدن نگاه کند. هر چه مدت زمان مشاهده بدون پلک زدن طولانی تر شود تمرکز وی را به همان نسبت افزایش خواهد داد.
این نکته را به کودک یادآور شوید پلک نزدن همیشه خوب نیست و مختص انجام این تمرین است زیرا پلک نزدن مداوم سبب خشکی، سوزش و خارش چشم خواهد شد. در پایان هر تمرین به نتایج و پیشرفت های حاصله کودک نیز توجه داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


*